Sunday, 9 December 2012

Kesabaran yang menipis.... :)

Last week, Si Bob takder di rumah, berkursus...so I n anak2 dihantar ke rumah Omak n Ayah lah...Ya Allah, penatnya lah menghandle budak2 bertuah berdua di rumah atok n nenek diaorg....ntah berapa kali set I terpaksa put a hand on them....cubit jer...tapi geram nyer I....diaorg turun naik turun naik tangga...rumah Omak mmg quite kecik kalau dicompare kan ngan umah I so diaorg mcm rungsing cos theres nothing much space 2 melasak kan....hurmmm...then I pun terpaksa lepak kat bawah cos bilik dah full kat atas....so kepala pun semakin pusing lah ngan budak2 ni bising....so I decide I rasa susah mcmana pun I, penat mcmana pun I, I rela duk kat umah sendiri...at least, kalau I nak tidur ker aper, I leh tenangkan diri kat bilik..diaorg leh duk bawah tgk tv ker...layan Ipad ker kan....lagipun I ni sejak preggie ni mmg over sentap sikit....Ayah I kasar sikit ngan anak2 I pun I terasa....hehehehe...I rasa mcm diaorg tak suka je Kyra....Kyra ni kan jenis straight 4ward kalau bercakap nyer...I tak tau lah mcmana nak control mulut Kyra ni....hurmmmm...dia mmg jenis suka ckp apa yg dia  tgk...so susah nak control....mcm dia express apa yg dia rasa....

I tak kecil hati pun ngan omak ayah cos I tau apa yg diaorg tegur adalah benda yg betul....Anak2 I ni kekadang melasak sampai ke tahap di luar kotak fikiran diaorg...heheheh....Org2 tua ni jenis suka risau yg tak tentu pasal pun...heheheheeh....cucu kan siapa tak sayang...I ni yg jenis tersentap sikit mungkin hormon preggie ni...Kena tahan ni...tak baik berprasangka buruk ngan ibu bapa sendiri...Berdosa.....


Ya Allah, Ya Tuhanku, Permudahkan lah urusan ku menjaga amanah2 Mu ini dengan kesabaran dan kasih sayang....Kuatkanlah kesabaran ku...Aku benar2 memohon pada -Mu.....

Nur Kyra Aleya n Mikhail Dickson, mommy sayang sgt2 pada kamu berdua!!

No comments:

Post a Comment