Wednesday, 28 November 2012

13 weeks 1day


Alhamdullilah, kandungan I dah berusia 13 weeks 1day...movement baby still tak dapat rasa sepenuhnya...kadang2 ada, kadang2 ada....selagi tak rasa, selagi lar hati tu masih risau tak tentu pasal....everytime preggie mula lar I terpikir my experience yg 1st sekali....hurmmmm....mcm tak nak fikir dah tp kalau I tak fikir, I tak sanggup nak melupakan baby boy I  tu....tapi everytime I fikir, mula lah risau n stress lagik....Ya Allah Ya Tuhanku, kau selamatkan n sempurnakan lah kandungan ku ini...Aku mohon pada mu, Ya Allah....

Perut mmg membesar dengan cptnya...seperti time preggie kan Kyra n Mikhail Dickson...siap ada yg syak kembar...tidak...ada sorang jer baby....hehehehehe....

Rindunyer I kat Adik Comel tu....tak sabar nak tunggu dia move dengan active dan time nak scan bulan 12 ni...cptlah masa berlalu....


Alhamdullilah....

Monday, 26 November 2012

Kotor

Lidah...mmg patut pun jaga lidah...kadang2 kita tak tau yg kita menyakitkan hati sesapa pun...kawan2 ker, our own parents ker...even anak2 pun...masing2 lidah tu dikurniakan oleh Allah tp jgn sampai kita lupa fungsi lidah tu....patut berkata2 yg baik2 shj....tapi kita ni manusia...nama jer manusia....mmg dengan ketidaksempurnaan nyer...tapi bagi I jgn smpi kita memburuk2kan or mengaibkan org....or tak tau nak digambarkan mcmana lar....bagi I itu terlalu sukar utk diterima or dimaafkan...

I bukan jenis pendendam tp kalau sampai satu tahap yg I tak boleh nak terima, mmg I automatically menjadi pendendam.....lagi satu jgn sampai menjatuhkan maruah I...persoalkan ibadah I....hurmmmm....tis is one of the reason I privatekan blog ini...I tak nak org2 yg tak bertamadun n perasan bagus ni skodeng blog I dan meroyan tak tentu pasal kat blog dia yg mmg tiada pengunjung tu...heheheeh...mcm lah I ramai pengunjung yek...hehehehe...


Apapun, let by gone b by gone...I dah takde kene mengena ngan dia dah....Ignore kan dia..buang masa n tenaga I jer....Wohoooo....I miss my old blog....kat situ ler byk pics Kyra n Mikhail Dickson...hurmmmm...
Miss sgt2...

Fun....



Suka betul I ngan shot2 yg adik I, Kila amik...they really hav fun betul lar....budak2 ber3 ni mmg rapat pun....paling I tak tahan kalau Mikhail Dickson mintak Yaya nyer, "Yaya, nak tetek!" Kelakar betul....Gatal tau...dia igt sesuka hati jer dia nak menetek...mentang2 dah putus susu badan ngan mommy, dia boleh mintak kat org lain...hehehehehe....

Sunday, 25 November 2012

My New Diary

Hi uolls...Tis is my new blog...Blog lama I terpaksa nak delete cos atas sebab2 tertentu...I've 2 start all over again...walaupun I syg sgt blog Precious Luvs tu tapi takpelah...Setiap permulaan mesti ada penamatnyer kan...dan setiap yg baru mesti ada permulaan nyer kan...so I take it positively...so merangkak2 semula I ni...Skrg ni I terpaksa nak privatekan blog ni...tapi itulah susah sgt nk setting nyer...heheheeh...

Anyway, harap everything wil b going smoothly...Harap2 permulaan ini adalah yang terbaik utk I...Wohoooo.....Nanti nak bagi link ni pada kawan2 blogger yang lain...tapi biarlah cantik sikit kan....ini kosong jer....