Monday, 18 March 2013

Alfatihah....


Arwah Encik Mohamed Azhari yang meninggal pada 16 Mac 2013 yang lalu adalah seorang boss yang paling senang utk dilayan....Beliau adalah salah seorang boss yang paling dihormati oleh I sepanjang I berkhidmat dengan Kerajaan ini...I mula menjaga dia pada pertengahan 2004 kalau tak silap I...Sepanjang berkhidmat utk dia, I terlalu selesa...Dia kurang bercakap but I dun mind cos dia terlalu bertimbang rasa dengan I....Dia tak pernah nak menghalang segala pergerakan I selagi apa yg diarahkan nya berjalan dengan lancar....Walaupun dia tak penah menunjukkan penghargaaan nya kepada I secara langsung tapi I tau dia menghargai segala apa yg I buat  utk dia....Contoh nya markah prestasi yang diberikan utk I...tidak pernah kurang dari 90%....Pemergian beliau amat I rasai....I terkejut juga ketika menerima panggilan telefon dari anak arwah....Al Fatihah...Dia telah bersara dari Kerajaan pada tahun 2010....so lebih kurang 3 tahun lebih sahaja beliau baru bersara....Namun tiada siapa dapat menyangkal panggilan dari Illahi....Dari mana kita datang dari situlah kita akan kembali....

Encik Azhari, saya berterima kasih atas segala yang Encik Azhari lakukan untuk saya....Saya amat berterima kasih dengan apa yang Encik Azhari defend saya as ur PA....Saya akan sentiasa mengingati Encik Azhari sebagai seorang Ketua yang dihormati dan disegani.....Al Fatihah....In sha Allah, arwah akan ditempatkan ke tempat sisi org2 yang beriman...Amin....


Note : Tis is my 2nd boss yang sudah mengadap Illahi....Arwah Encik Rahin juga telah meninggal pada tahun 2005....Beliau adalah my 2nd Boss after Datuk Zakiah Ahmad....



Sesungguhnya, kematian tidak mengenal usia dan masa.....Ya Allah, panjangkan lah umur org2 I sayangi...Panjangkanlah umur ku.....Suamiku, Anak2 ku, Ibu bapa ku, dan keluarga ku....Amin....

Tuesday, 12 March 2013

More pics of me the preggie woman....



Cute kan....hehehehehe......Mikhail Dickson sedang seronok ditendang2 manja oleh his lil' sis, Miss KS...hehehh.....Ramai yg tanya KS tu aper...heheheheheh.....Sabar naaaa....nanti bila dia dah tgk dunia I akan bagitau semua yer.....

Skrg ni semakin berat jer I rasa....tang anu tu...aduhhhh...rasa mcm ada benda berat jer...heheheh....my lil' baby ler tu...dia dah pandai ke saluran tu...Tapi tis baby is so gud...baik sgt anak mommy....heheheeheh...Dia takder bagi apa2 masalah pun utk mommy dia....heheheh..begitu juga dengan kakak n abg dia....I promise my lil' Miss KS, she will be the happiest baby in the world....Mommy sayang KS.....






Last week, Si Bob ajak I gi photo shoot...suka tul dia snap pics I time preggie2 ni tau...mengada2....malas nak layan tapi layan kan jer lah...kang dia kata I tak thrill lak...hehehehee....Cantik kan...hehehehe....Tis week genap I 28 weeks=7mths.....lebih kurang 2 mths I will deliver my 2nd baby girl...Ya Allah, rs mcm tak sabar jer I cium dia...peluk dia...gomol dia.....tapi I sabar...kerana masa itu akan sampai juga...Skrg ni I mohon pada Allah SWT dipermudahkan segala nya, dan sihatkan lah kami berdua....Ya Allah, Ya Tuhanku, Aku selalu alpa, ampuni lah aku, Ya Allah, Aku mohon padamu....

Monday, 4 March 2013

Al Fatihah

I tak sangka peristiwa yg ala2 perang akan berlaku di Malaysia....Hurmmmm.....I rasa mcm pelik jer knp skrg baru nak claim semula segala bagai tu....Si keturunan Sulu ni....patutnya dari awal lagi lah kena claim kan...ini dan2 ni lar mcm2 nak kan....lagi satu kenapa perlu menggunakan kekerasan.....perluker nak bunuh2 segala...tembak2 segala kan....Allah dah bagi otak, mulut....bincanglah elok2 kan...kalo ko rasa sikit sgt pampasan yg diberi setiap tahun/bulan tu bgtau lar....leh lah Kerajaan bincang n naikkan sikit ker wang saguhati tu...Aduhhh...itulah kalau otak dah letak kat kepala lutut....Apapun I tak nak lar komen byk2 cos I tak nak dianggap berlagak pandai or wat...biarlah org2 atasan yg pikiorkan cos diaorg yg lagi arif hal berkenaan...just I sedih dengan perwira2 yang terkorban....Ya Allah, Ya Tuhanku, Kau angkatlah mereka2 yang terkorban ni ke sisi MU dan Kau letakkan mereka di sisi org2 yang beriman dan mati syahid...Amin.....Al fatihah....