Thursday, 28 February 2013

Sembang kosong katanyerrrrrr.....

Semakin hari semakin bosan jer I kat ofis ni...penat yg hamat lah....mungkin EO yg tak suka kat I tu dah semakin mereloadkan pelbagai tanggungjawab kat I....but tats ok...I terima dgn seadanya...lagipun ilmu kan....sapa yg tak nak ilmu, rite....

Semalam my beluved hubby dah ke Mynmar utk keje....hurmmmm....rasa mcm tak best jer padahal kalau dia kat tepi rasa mcm sakit jer hati I ni...heheheh...dia kan jenis hati kering....bukan nyer jenis romantic2 pun....tapi bila dia takder ..... uishhhh....rasa lain mcm jer I....rasa mcm sayu jer.....5 hari dia ke sana untuk menginterview pekerja2 di sana....takpelah, dia cari rezeki kan bukan nyer berpoya2 pun....Lagipun last week dia baru sahaja dinaikkan pangkat....Ini rezeki anak2....Alhamdullilah....In sha Allah, kehidupan kami diharap semakin bertambah baik lah....senang sikit nak menyusun plan utk membyr hutang yg menjerat hutang kami sendiri tu...hurmmmmm....

Owh ye, I dah 26 weeks....semakin membesar perut but I tak tau lah besar mana baby I kan...Ah...tak heran lah asalkan dia mengikut weeks dan sihat...itu jer yg penting....next mth I nak ajak Si Bob gi buat scan 4D....nak tgk muka Miss KS ni...hehehehe...dah lar cute jer rupernya....hahahahahaha....puji anak sendiri tak salah kan....

Baju2 I dah start beli sikit2....sekali beli 2,3 helai cos I menahan kesabaran utk membeli kat Penang bulan 4 ni....sekali nak membeli utk raya....dah sah2 I tgh pantang time tu...so kesian ler pulak budak2 dua org tu...kang takde bj raya.....dapat 2,3 helai pun ok gak kan....heheeheh....

Bosan nyer rasa....Cpt lah masa berlalu....I dah tak sabar nak hugs n kissess my Kyra n Mikhail ni...


N also my Si Bob....rindu nyer kat dia !!!!


Thursday, 21 February 2013

25 weeks already.....





Im at my 25 weeks.....Semakin hari semakin cpt masa berlalu....Perut pun dah semakin menonjol dari sehari ke sehari....Ini semua ketika I n Si Bob tgh menunggu Kyra abih skool so Si Bob ajak I gi Taman Jepun yg tak penah I kunjungi lgsg sepanjang I wujud kat Ipoh....heeheheh...tak koser I nak lepak2 kat situ dulu...Dia ajak I sebab dia nak snap pics I...dia mmg selalu mcm tu....kalau I pregnant dia mmg suka snap pics I....so weolls pun gi lah...ngan paneh yg hamat kul 11 pagi lebih tu...ni after mthly checkup kat KPJ....Owh yer, my lil' Miss KS alhamdullilah....membesar, bunyik nadi n jantung pun in gud progress...Alhamdullilah sgt2....



Ni dapat lagi Mummy's Tummy Bag n Pharmaton Vitamin dari Doc Teoh Doc Teoh kata bagus vitamin ni....tapi cukup utk 1 mth punyerlah...then kena ler gi bli sendirik....wohoooooo....Doc Adlan still takder kat klinik cos ada urgent operation.....lama tak jumpa Pak Lan...takperlah....nanti dia free for sure dia akan entertain I kan...lagipun Doc Teoh ker Doc Adlan ker...dua2 pakar kan..beza nyer Doc Adlan tu pak sedara I...hehehehehe....

Vitamin lain seperti Obimin n Acid Folic still kena makan ler...kali ni I tak dpt pun kalsium...itu yg I heran tu...hurmmmm......Tak sabar nyer I nak jumpa my baby Miss KS ni...heheheeheh....rindu sungguh...Ya Allah, sihatkan lah anak dalam kandungan ku....Jauhkanlah segala penyakit yg tidak diingini dari kami.....Permudahkan lah segala urusan ku.....Amin2....