Monday, 7 October 2013

My new baby Nur Kyndra Sophea ...... 3.34kg.... 19.5.2013


Lama nya tak mencoret kan apa2 di blog berhabuk ni...hehehehehe....Well, I dah bersalin....4 bulan yg lepas....heheheh..... Baby girl yg hamat2 comel...di mata daddy, mommy n kakak abangnye lah....hehehehehe.....



Nur Kyndra Sophea binti Yazit
3.34 kg
19 Mei 2013


Cute kan.....tgk pipi nyer ada lucky birthmark yg I hope sangat2 akan hilang.....but itulah pemanis muka Kyndra ni....Itu pic semasa baru 2 hari....dah nak checkout pun....nak tgk pic Kyndra pada hari ini...yg terkini...Jap yek I tunjuk...








Monday, 6 May 2013

Mommy Comel....



Mommy kepada Nur Kyra Aleya, Mikhail Dickson dan Nur Kyn.....heheheeheh.....sudah 36weeks already....semakin bolat I rasa...tapi itulah berat tak naik tau....hheheheh....Mesti comel jer doter I tu .....takpelah...I dun mind asalkan dia sihat dan sempurna...itu yg penting...

Uollsss doakan I n baby sihat dan selamat yer....I dapat rasa yg I akan bersalin dalam 2,3 minggu ni...In sha Allah.....Tak sabar rasa nyer nak bau baby ni....Mesti Kyra n Yayel excited sgt2 nanti...




5.5.2013

Tarikh yang menentukan siapa yg akan memimpin negara Malaysia... I seperti biasa mmg bersemangat untuk mengundi everytime ada election....Dulu igt lagi pada tahun 2008, I telah ditugaskan sebagai Peraih Undi Puteri UMNO....masa tu I telah ditugaskan dengan my so called sister lah....Mmg penat sgt2 kami waktu itu tapi kami gagahkan juga lah...Demi semangat BN....Kami bertugas di Dun Canning di SK Marian Covent, skolah rendah I ....hhehhhe..Tengah2 panas terik tu kami diminta utk meraih undi ler tapi faham2 ler dah kawasan Cina kan....dah kebetulan BN berentap dengan DAP pula yang diwakili oleh Bapa Komunis, Lim Kit Si*&^ ...heheehheh...Tak nak sebut nanti kena saman....punyelah penat, Subhanallah, bertugas dari pagi hingga ke ptg....tapi dari situ I dapat belajar mengenai kesetiaan bangsa Cina itu sendiri....mmg sukar...walau bagaimana pun segala kemudahan yang telah diberikan oleh Kerajaan itu sendiri...dan sejarah sudah tinggal bertahun2 di Tanah Melayu dari atok moyang diaorg pun tidak tentu lagi diaorg dapat memberi kesetiaan kepada negara ini ..... I tak tau lah apa lagi yg diaorg nak.....hurmmmmm.....tak mungkin kita dapat menyerahkan Tanah Melayu milik kita ini kepada mereka....tapi kira ini perkongsian kan....bersama2 memajukan negara kita ini...Negara yang dicintai....Dan begitu jugalah I lihat pada tahun ini 2013, sentimen perkauman telah mula menular....dan sekali lagi bangsa Cina juga yg telah memulakan nya tapi dengan keizinan Allah SWT, BN masih mengekalkan pemerintahan nya....Alhamdullilah...I nak komen byk pun I bukan nyer pandai bab politik pun...buat rungsing org jer dengor....Apa yang menjadi keutamaan bagi I adalah, keamanan sesama bangsa dpt dipupuk, itu shj kerana keamanan adalah kunci kejayaan ataupun kemajuan sesebuah negara itu....

LUV U, MALAYSIA !!!!

Monday, 22 April 2013

Me





Ini pic last weekend...Tak tau nak bawak budak2 ni kemana2...Alang2 nak gi umah my untie, bagi ler budak2 ni berseronok kat playground belakang umah...bukan tak nak bawak ker shopping complex ker aper...penat ler I tgk diaorg nanti lupa diri, tak nak balik...kalau kat sini rasa mcm tak serabut jer...ngan takder org nyer....heheheh..so diaorg leh main sesuka hati diaorg...ada slide, ada swing...cukuplah asalkan diaorg leh memain sesama diaorg....hehehehhe....


I semakin membulat kan...heheheh....dah 33wks 5days uolls....Subhannallah, cpt betul masa berlalu....semakin hari semakin mcm takut jer...tak tau kenapa sebab I terlalu fikir sgt kesakitan tu...Ya Allah, permudahkanlah segalanya...risaunyer....ni pun rasa mcm mengeletar jer ni...tapi I tak sabar nak jumpa my baby...semakin lasak skrg ni....Alhamdullilah...barang2 baby masih tak settle lagi....byk lagi sebenarnyer tak beli tapi under control lagi lar...heheheheh....


Apapun diharap uolss mendoakan yg terbaik utk I n baby KS....heheheheeh...In sha Allah....

Sunday, 14 April 2013

32 weeks


Im 32 weeks now.....woohoooo...abt 50 days I will deliver my lil' Miss KS....Yehaaa....tak sabar nyer...tapi takut n gerun still ada...menipu ler kalau takder perasaan tu sumer....Barang2 preparation 4 my lil' girl almost complete...Alhamdullilah...tapi still ada yg perlu ditambah...Igt kan nak bli small almari 4 her...hari tu ada ternampak kat Tesco...sweet jer...RM65...nak bli IKEA, tak mampu den...hehehehe...selera tu nak yg mahei jer...org tak sedor diri...heheheheh....cermin muka dah pecah...itu yg tak sedor2 diri tu...hahahhaha....
Pakai ler apa yg mampu....Tak segan pun kalau tak dapat bli yg mahei2....bukan nyer org nak amik kira pun sgt.....Kalau kita bli yg mahei, ada org lebih berkemampuan boleh beli mahei lagi kita, ye idak.....so pakai ler apa yg mampu....kang jatuh riak dah tambah satu dosa lagi....


Anyway, Im so happy walaupun ada turun naik mood tu....Si Bob pun kekadang suka cari pasal ngan I...everytime I pregnant, mmg dia suka lar cari pasal ngan I....Bosan kekadang tapi itulah org yg dah buat I mcm ni....heheheh...so terima lah dia seadanya....

KS....Mommy cant wait 2 c u...Mommy rindu KS setiap saat, minit, jam....Tp take ur time ok...Mommy will wait 4 u outside here....heheheh


KS stand for.....heheheh..sabar yer...

Thursday, 11 April 2013

Kyra is 6




Nur Kyra Aleya...setiap kali mommy sebut nama ni kalau mommy tak sebak mmg mommy akan rasa sayu jer....Mommy tak leh nak express betapa cinta nyer mommy kat Kyra....Mommy adalah anak mommy yg terlalu istimewa...U hav a very special in my heart, sayang....Mommy tak leh nak express betapa bertuahnya bila mommy dikurniakan dengan Kyra....Mommy selalu tidak sabar dengan Kyra...Mommy selalu marah2 Kyra tapi sebenarnya Mommy sayang sgt2 ngan Kyra....Lately ni mommy mcm terfikir yg mommy dah tak kiss Kyra dah...tak tau knp....Subhannallah knp lah....Mommy dah semakin kurang nak luahkan kasih sayang mommy pada Kyra....Rugi nyer mommy ni, Kyra....Mommy akan menyesal seumur hidup kalau Kyra terfikir yg mommy tak sayang Kyra.....Mommy minta maaf sgt2, Kyra....Mommy akan cuba ubah segalanya....

Mommy akan mula practise utk tidak menyembunyikan sayang dan kasih mommy pada Kyra....Hanya Allah sahaja yg tau bahawa mommy sayang n cinta sgt2 pada Kyra....Selamat Hari Jadi, sayang....Mommy sentiasa akan doakan Kyra sihat, selamat dunia akhirat....Mommy sentiasa akan doakan Kyra menjadi anak yang solehah....dilimpahi Allah dengan segala rahmat Nya....Mommy akan sentiasa menyayangi Kyra hingga nafas terakhir mommy....Mommy nak Kyra igt semua ni...apa yang mommy tegur or pukul Kyra bukan sebab mommy benci Kyra tp atas dasar CINTA mommy pada Kyra....

I love u, Nur Kyra Aleya....

Monday, 18 March 2013

Alfatihah....


Arwah Encik Mohamed Azhari yang meninggal pada 16 Mac 2013 yang lalu adalah seorang boss yang paling senang utk dilayan....Beliau adalah salah seorang boss yang paling dihormati oleh I sepanjang I berkhidmat dengan Kerajaan ini...I mula menjaga dia pada pertengahan 2004 kalau tak silap I...Sepanjang berkhidmat utk dia, I terlalu selesa...Dia kurang bercakap but I dun mind cos dia terlalu bertimbang rasa dengan I....Dia tak pernah nak menghalang segala pergerakan I selagi apa yg diarahkan nya berjalan dengan lancar....Walaupun dia tak penah menunjukkan penghargaaan nya kepada I secara langsung tapi I tau dia menghargai segala apa yg I buat  utk dia....Contoh nya markah prestasi yang diberikan utk I...tidak pernah kurang dari 90%....Pemergian beliau amat I rasai....I terkejut juga ketika menerima panggilan telefon dari anak arwah....Al Fatihah...Dia telah bersara dari Kerajaan pada tahun 2010....so lebih kurang 3 tahun lebih sahaja beliau baru bersara....Namun tiada siapa dapat menyangkal panggilan dari Illahi....Dari mana kita datang dari situlah kita akan kembali....

Encik Azhari, saya berterima kasih atas segala yang Encik Azhari lakukan untuk saya....Saya amat berterima kasih dengan apa yang Encik Azhari defend saya as ur PA....Saya akan sentiasa mengingati Encik Azhari sebagai seorang Ketua yang dihormati dan disegani.....Al Fatihah....In sha Allah, arwah akan ditempatkan ke tempat sisi org2 yang beriman...Amin....


Note : Tis is my 2nd boss yang sudah mengadap Illahi....Arwah Encik Rahin juga telah meninggal pada tahun 2005....Beliau adalah my 2nd Boss after Datuk Zakiah Ahmad....



Sesungguhnya, kematian tidak mengenal usia dan masa.....Ya Allah, panjangkan lah umur org2 I sayangi...Panjangkanlah umur ku.....Suamiku, Anak2 ku, Ibu bapa ku, dan keluarga ku....Amin....