Thursday, 31 January 2013

Anugerah...



Inilah budak2 yang sentiasa memberi semangat utk I sentiasa lebih memandang ke hadapan...walaupun I tak mampu menanugerahkan kemewahan kepada mereka berdua tetapi I akan sentiasa meletakkan mereka sebagai priority dalam hidup I...I tau I bukan seorang supermommy but I akan sentiasa mengingatkan diri I supaya memperbaiki segala kelemahan diri I...I tahu I garang tapi I garang kena pada tempatnya...I tak nak dioarg berdua alpa dengan keseronokan shj..mungkin I terlalu bertegas tapi itu tidak bermakna kurangnya kasih sayang cinta I pada mereka....

Mereka adalah penyambung kekuatan I utk menghadapi segala kesukaran dlm hidup I....Mereka juga adalah anugerah yang terbaik yg terjadi dalam hidup I n juga Si Bob....


Namun, sekali lagi Allah telah menjawab segala doa I kepada Nya....kurniaan yang ke-3...Ya Allah, besar sungguh kekuasaan Mu....

Nur Kyra Aleya
Mikhail Dickson
Miss KS

Kamu ber3 adalah ANUGERAH yang tidak ternilai dikurniakan oleh ALLAH SWT dan mommy n daddy r proud to have 3 of u....


Mommy n daddy luvs U 3....

Monday, 28 January 2013

Jalan2 survey IP5 my sis....




Us....cantik tgk pics yg disnap oleh Si Bob....using IP5....cantik sungguh lah...tak rugi menerima hadiah dari Si Bob...heheheeheh...I dah pakai IP5 gak walaupun I tak berapa minat sgt IP ni....sebab I mmg pengemar android...tapi memandangkan Si Bob kata kalau nak dia hadiahkan, I hav 2 terima apa shj yg dia pilih, kalau tak...pakai duit sendiri ler...hurmmmmm....

Pic I kata atas tu br last week....21weeks...besar gak ler perut I tu....hheeheheh...harap2 baby biarlah 3kg ke atas...mcm kakak n abg nyer...heheheeh....takdelah seriau sgt nak mandikan...heheheheeh....anyway, tak sabar nak shopping barang2 baby bulan 3 ni.....heheheeheheh...apa2 pun yg penting kesihatan n keadaan baby sihat walafiat...

Kakak n abg tu kemain kalau di snap picnyer....yg terutama Si Kyra...mmg suka sgt bab pose2 ni kan....

Mikhail Dickson terkenal dgn cool nyer.....budget macho...hahahahha...ini di De' Garden....meneman my sis Eka survey hp IP5 or S3...tapi I harap dia dgr lar nasihat Si Bob utk amik IP5.....heheheeh...baru lah best kami ber3 berfacetime kan...





Monday, 21 January 2013

My Lil' Miss KS....



Alhamdullilah, segala full details scan sudah berjalan dengan lancar...Everything is good, in sha Allah...mmg hati I ni masih tidak akan tenang selagi my Miss KS keluar dan nampak sendiri muka dia...Tak sabar nyer, Ya Allah, Ya Tuhanku....

Seperti yang I inform kali ni I dan Si Bob akan dianugerahkan dengan baby GIRL.....Kami terima berita ini dengan gembira dan puas.....Alhamdullilah....semoga dipermudahkan segala urusan ini....I bersyukur sungguh2, Ya Allah....Khabar ini telah I beritau pada Kyra, the big Sis....punyerlah dia seronok yg hamat kerana dia terlalu mendambakan lil' sis....heheheeheh....happy sgt dia...

Mmg diikutkan awal2 pregnancy, terlalu sukar utk I kerana seperti biasa I mengalami morning sickness yg agak teruk....I ni kan jenis lemah semangat sikit...harapkan kasor jer tapi lembik...tapi I manage juga...my baby MS KS is a very tough baby.....I takut jer I kehilangan dia....Ya Allah, sihatkan lah, sempurnakanlah anak I yg I kasihi dan cintai ini...Ini adalah lambang perhubungan kasih dan cinta kami berdua....

Doakan kami sihat dan selamat !!!!

KS stand for ......???? Hehehehehe....

Nur Kyra Aleya
Mikhail Dickson
Nur "K S"
?????

Si Bob siap kata kalau ada rezeki dia ingin seorang lagi....mmg mulut jenis tak leh caya tau Si Bob ni tau...
Huhuhuhu...kalau by the time I preggie lagi...mmg I ler pecah rekod ibu yg paling berusia utk preggie di JUPEM Perak....hahahahah....

Monday, 7 January 2013

Mommy sayang kamu....

Setiap kali gerak nyer Adik Baby, setitis air mata mommy bergenang.....bukan nya sedih atau hampa...itu adalah tanda kegembiraan utk mommy....Mommy sentiasa mendambakan pergerakan dari Adik Baby...tak tau kenapa perasaan risau itu sentiasa mommy ada...mungkin kerana kejadian awal dahulu membuatkan mommy sentiasa trauma....Adik Baby, mommy sayang sgt pada Adik....

Ya Allah, sihatkan, dan sempurnakan lah anak dalam kandungan ku ini...Jauhilah segala penyakit yg tidak diingin dari ku dan kandungan ku....
Aku mohon pada-Mu, Ya Allah......



Sunday, 6 January 2013

Penghargaan

Ntah bila lah rezeki I utk dapat APC ni...hurmmm...bukan lah I meminta sgt2 tapi terasa mcm diri ini tidak dihargai...I sudah berkhidmat dengan kerajaan almost 13 years....tapi masih tidak penah lagi mengondol piala Perkhidmatan Cemerlang ini...mungkin tidak cemerlang kerja I...or I mmg tidak dianugerahi dengan sikap Membodek!! Mungkin jugak....mmg I byk cuti...mmg I byk mc...Org lain pun cuti jugak...org lain pun mc jugak....kenapa tidak diambil kira itu semua....Perfect sgt ker keja diaorg or teruk sgt ker keja I ni hingga merundum prestasi aku....hurmmmm....Padahal I adalah satu2 nyer Setiausaha Pejabat di JUPEM Perak ni...then attached pada Pengarah pulak tu....Is it my boss yg mmg tak suka dgn kerja I....hurmmmm....mungkin jugak kan....padahal boss I ni mmg style semua nak buat sendiri kan...apa yg dia arahkan baru lah I buat...kalau dia tak arahkan takkan ler I pandai2 nak buat...hurmmmm....bosan jugak lah I rasa....


Stress juga kalau kerja dalam situasi mcm gini...Setiausaha selalu dianggap jawatan yg goyang kaki...who said so...mmg lah bukan almost of the time ada kerja....but igt senang ker nak layan boss...karenah dia, sgala bagai....dah nama nyer secretary...takkan kau nak expect kami buat kerja mcm kerani kan....relax lar....itu yg kekadang bila org mention it, I ckp jer...sapa suh tak belajor rajin2....mintak course DSS dulu...salah sapa...I mmg tak berniat nak menghina ker apa...tapi boring ngan pandangan certain2 people ni...really bosan....Tak kisahlah mcmana ngan background education serendah mana pun tapi there is no rite utk diri kita ni utk memperlekehkan jawatan sesapa pun....WHO THE HELL R U????



Masing2 ada kelebihan memasing dalam keja diaorg....I ada speciality I sendiri....mungkin org lain tak nampak....kesibukan I sebagai secretary hanya I shj yg tau so tak perlu utk ko mempertikaikan pun...Ingat I tak tau ker ramai yg kat ofis tu ckp...keja secretary ni sesapa pun boleh pun...Ok, fine....amik lah...I dun mind pun!!!! Jgn kaco aku sudah !!!   Tapi ada satu kata2 tu dari Prof Muhaya, mana lagi bagus...dapat penghargaaan/pengikhtirafan dari manusia or dari ALLAH....hurmmm...terpikir juga I ni kan...



Kalau dah nama rezeki, rezeki lah...kalau tak tertulis rezeki itu, maka bukan rezeki I lah so I kena pasrah...heheheheeh....tak perlu nak merungut sensorang ruper apa ntah I ni...heehheeh.....I bukan jenis merungut dpn org pun...paling teruk pun I membebel kat diri I sendiri kan...malas nak komen....heheheheeh...


In sha allah, rezeki tu akan datang...antara cpt or lambat jer...

Tuesday, 1 January 2013

Sudah 18 weeks...



I yang dah cecah 18 weeks.....bolat jer perut tu....but still tak berapa nak rasa the movement of the baby....so selagi tak rasa selagi itu I risauuuuuuuuuuuuuuuuuu.....tapi hari tu ada rasa dia mencuit2...heheehheh.....tapi tak berapa kuatlah sgt....

Adik Baby....cptlah tendang...Mommy nak rasa lahhhh...heheheheh....
Comel kan I....