Sunday, 6 January 2013

Penghargaan

Ntah bila lah rezeki I utk dapat APC ni...hurmmm...bukan lah I meminta sgt2 tapi terasa mcm diri ini tidak dihargai...I sudah berkhidmat dengan kerajaan almost 13 years....tapi masih tidak penah lagi mengondol piala Perkhidmatan Cemerlang ini...mungkin tidak cemerlang kerja I...or I mmg tidak dianugerahi dengan sikap Membodek!! Mungkin jugak....mmg I byk cuti...mmg I byk mc...Org lain pun cuti jugak...org lain pun mc jugak....kenapa tidak diambil kira itu semua....Perfect sgt ker keja diaorg or teruk sgt ker keja I ni hingga merundum prestasi aku....hurmmmm....Padahal I adalah satu2 nyer Setiausaha Pejabat di JUPEM Perak ni...then attached pada Pengarah pulak tu....Is it my boss yg mmg tak suka dgn kerja I....hurmmmm....mungkin jugak kan....padahal boss I ni mmg style semua nak buat sendiri kan...apa yg dia arahkan baru lah I buat...kalau dia tak arahkan takkan ler I pandai2 nak buat...hurmmmm....bosan jugak lah I rasa....


Stress juga kalau kerja dalam situasi mcm gini...Setiausaha selalu dianggap jawatan yg goyang kaki...who said so...mmg lah bukan almost of the time ada kerja....but igt senang ker nak layan boss...karenah dia, sgala bagai....dah nama nyer secretary...takkan kau nak expect kami buat kerja mcm kerani kan....relax lar....itu yg kekadang bila org mention it, I ckp jer...sapa suh tak belajor rajin2....mintak course DSS dulu...salah sapa...I mmg tak berniat nak menghina ker apa...tapi boring ngan pandangan certain2 people ni...really bosan....Tak kisahlah mcmana ngan background education serendah mana pun tapi there is no rite utk diri kita ni utk memperlekehkan jawatan sesapa pun....WHO THE HELL R U????



Masing2 ada kelebihan memasing dalam keja diaorg....I ada speciality I sendiri....mungkin org lain tak nampak....kesibukan I sebagai secretary hanya I shj yg tau so tak perlu utk ko mempertikaikan pun...Ingat I tak tau ker ramai yg kat ofis tu ckp...keja secretary ni sesapa pun boleh pun...Ok, fine....amik lah...I dun mind pun!!!! Jgn kaco aku sudah !!!   Tapi ada satu kata2 tu dari Prof Muhaya, mana lagi bagus...dapat penghargaaan/pengikhtirafan dari manusia or dari ALLAH....hurmmm...terpikir juga I ni kan...



Kalau dah nama rezeki, rezeki lah...kalau tak tertulis rezeki itu, maka bukan rezeki I lah so I kena pasrah...heheheheeh....tak perlu nak merungut sensorang ruper apa ntah I ni...heehheeh.....I bukan jenis merungut dpn org pun...paling teruk pun I membebel kat diri I sendiri kan...malas nak komen....heheheheeh...


In sha allah, rezeki tu akan datang...antara cpt or lambat jer...

No comments:

Post a Comment