Wednesday, 19 December 2012

Syukur pada Mu....


Heheeheh...ada kesempatan ni so I buat lar sambungan dari cerita tadi yek...heehheeh....so I pun terkocoh kacah ler masuk toilet.....kononnyer nak gi berak lar....budak2 bertuah berdua tu dah tertidur kat dalam keta...barang2 belian pun I tak sempat nak angkat...nak berlakon biar sampai feel nyer...heheheeh...dah kata nak berak kan...So dalam toilet tu, I terketar2 lar membukak pregnancy test tu...I beli yg murah jer tau...yg RM9.90 tu punyer...I tau kalau ikutkan better tunggu 1st urine in the morning tu kan tapi dah jenis kelam kelibut buat gak lar...I pun apa lagi kencing lar....nafas tu berbunyi risau...heheheehe....tangan mengigil2...really...mcm lah baru nak pregnant padahal ini anak ke-3 kan...hehehehe...I pun amik ler pregnancy test tu n letak my urine....pelan2....satu line...then slowly the 2nd line appeared...


N its so clear.....Tangan mengigil lagi ni...suara kecik nak menangis dah mula nak kuar....mata dah berair, uolls....I pun kuar...then tiba2 baru teringat...heheheeh...angkat lar suar tu dulu...takkan ko nak kuar berbolen lak...hheheheeheh....over excited katanyer....I menjengah kat luar, I tgk Si Bob tgh siram pokok dpn umah I....I sentuh belakang dia..."Ha, kenapa?"  "Bie, it is true ada 2 line?" Dia tgk I...Muka dia mmg selamba giller lar...takder muka terkejut lgsg...Huhhhh...tension jer I....."U ni mcm tak suka jer?" "Yang, I suka lar...Anak I kan....apa lah u...Kita kena simpan duit ni...jgn sopink jer!" Cis, hampeh punyer statement, Si Bob ni tau...Geram I...."Yang, tlg lar angkat barang2 ni" "Sorry....I tak leh angkat benda berat2...I pregnant kan anak u ni" Selamba jer I masuk....huhhhh....

Masa ni alahan apa pun takder tau....then I decide utk gi check ngan Doc Adlan, my uncle....gynae Kyra n Mikhail Dickson...malas nak tukar2 gynae dah...lagipun my uncle jer tau condition I mcmana kan....So the next day, I pun pergi itupun setelah dipaksa oleh my best buddy, Watie....dia mmg suka menakut2kan I...so I pun decide lah pergi juga cos Si Bob ada plan nak balik rumah parents dia di Kluang...Tis is my 1st time gi check by myself...Si Bob tak dapat teman....heheheeheh....My uncle dah tunggu I di KPJ, klinik dia lah...then I dicheck oleh Pak Lan...he smiles....ada baby...cleared....dalam 5 - 6 weeks lebih kurang....then mcm biasa lah...dgr dia bebel2...itu ini....then dpt lah ubat segala kan...Im happy sgt2 cos I tak sangka I can be pregnant again...Bukan senang utk I yg mmg liat kan...Its a blessed 2 me...Alhamdullilah sgt2...I dah berangan2 akan wajah baby ni...


Alhamdullilah...Owh yer, my alahan bermula dari 8 weeks pregnancy....teruk sgt kali ni cos I tak nak admit...Ya Allah, teruk betul I....I siap tidur ngan tong sampah kecil di tepi katil I....Subhanallah...ada certain time, I rasa mcm nak putus asa...lepas I sedar seketika...menangis2 I...Ya Allah, kenapa lah I terpikir sebegitu....Allah sayang kan I sgt2...itu yg dikurniakan my 3rd precious...I mengucap pjg...I baca ayat kursi byk2....I mohon pada Allah, kurangkan lah bebanan morning sickness I ni...Alhamdullilah...dalam masa 12weeks, morning sickness semakin ilang...Ya Allah, betapa tinggi nya kasih sayang Mu pada hamba mu ini, Ya Allah.....Aku mengucap syukur....tapi teruk juga berat I turun....until now...dah 16 weeks, berat I turun lagi 2kg...I tak kisah...asalkan baby in the correct growth...Itu shj yg penting utk I!!!

Subhanallah..aku bersyukur!!!

No comments:

Post a Comment