Monday, 10 December 2012

My 4th pregnancy....




Ini pics I pagi tadi....nampak kali ni mcm perut I tak berapa besar sgt kalau compare ngan time Mikhail Dickson....heheheeh...tapi harap2 nyer biarlah chubby mcm kakak n abang nyer....sebab kali ni mmg I tak nak admit hosp lgsg....so mengagau jugak lah tak makan n minum ......

Pregnancy kali ni mmg mencabar sikit....Ni nak citer sikit mcmana mula2 I disahkan pregnant...Seperti biasa, I mmg fully breastfeed....I mmg suka menyusu anak2 I walaupun penat sikit tapi I tak lah buat stok mcm kebanyakkan ibu2 yg fully breastfeed....itupun I buat stok utk malam n pagi seterusnya....cos Ipoh ni kan dekat so kalau over sikit susu tu, I terus balik ke umah makcik I untuk menyusu Mikhail Dickson....everytime I menyusu anak2 secara fully semestinya period tidak akan datang lebih kurang 2 tahun 3 bulan...mmg tepat cos I mmg tandakan di calendar utk rujukan....sama jer ngan keadaan time Kyra.....So time Mikhail ni, I tidak datang period selama 2 tahun 2 bulan...then period I datang dalam bulan Mac tapi dalam kuantiti yang sikit....then bulan April, tidak datang semula, begitu juga Mei then bulan Jun sekali lagi datang then tak datang hingga bulan Julai, datang sekali n begitu juga bulan Ogos pada 28hb....I kecewa juga cos susah lah kalau mcm ni nak melekat...plus berat badan I mencapai hingga 83kg....lagi lah teruk kan...I cuba utk menguruskan badan tapi still tak berjaya....then I dah mencuba bermacam2 produk then salah seorang kawan I mengajar cara mengira hari subur dengan betul...I ni ting tong sikit...heheheeh....

I mula mengira hari subur selepas period pada bulan Ogos dan seingat I masa tu I tak dapat nak bersama sgt dengan Si Bob cos dia selalu tiada di rumah, dia berkursus then sumtimes dia ditugaskan pada shift malam....sekali lagi I rasa mcm down sgt cos I betul2 nak anak...sudah tiba masa nya memandangkan umur I semakin meningkat....bukan itu shj, tapi sudah tiba masanya....So I memulakan projek I... wohoooo.... then the next mth tu I lewat semula period....I rasa mcm tak sedap ati...ini mesti dah mula sekali lagi ...... mmg takde perasaan pregnant lar I ni....hurmmmm...lewat sehari, 2 hari, 3 hari, 4 hari, 5 hari, 6 hari, 7 hari dan 8 hari...I mula rasa mcm ragu2 jer....hurmmmm...buat jerlah pregnancy test....paling teruk pun I meraung!!! 


Then pada hari yg ke-9 dalam bulan Nov, I dan Si Bob gi Mydin nak gi beli barang2 , I mintak permission Si Bob nak gi Guardian jap...dia kata buat apa...I kata nak gi beli syampoo...I segan sebenarnya cos Si Bob suh I jgn kelam kabut...buat relax jer...ada rezeki adalah...kalau takder nak buat apa....Si Bob tu I rasa mcm tak serius jer nak tambah anak...geram pun ada I....dia tu kalau boleh nak dua org anak jer...menyampah I!!! Then I gi beli......dalam perjalanan rumah, ni time malam tau...I buat2 ler kata I sakit perut nak berak...cpt lah drive...I gesa Si Bob...heheeheh...Excited sebenarnya....


Sambung kendian yek...I dahaga ler pulak...Nanti I sambung yek...

No comments:

Post a Comment